CARITA NYAMBUNG SUNDA

Nu Galécok dina Témbok (3)

  • Jumat, 16 Juli 2021 | 08:20 WIB
foto

Ilustrasi/majalah manglé

Rékacipta Féndy Sy. Citrawarga

"GEUNING étah ilaing paséhat kana urusan pulitik, Deung?"

"Ih, hideung-hideung gé uing mah tara tinggaleun lalajo TV ngadéngékeun wartos-wartos nu parenting, manasina ilaing lalajo TV téh kana sinétron wungkul!"

"Heueuh alus, kudu reformasi, ulah katinggaleun ku jelema ari jadi cakcak!"

"Cakdeung téaaa...!" si Cakdeung beukah irungna dipuji téh.

"Bener pisan omongan ilaing téh Deung! Uing sok ngabandungan nu boga imah agréng ieu, tétéla geuning gedong sigrong téh ladang anjuk hutang. Anéhna téh sok luhlah waé nyebut réa kakurangan itu kakurangan ieu!" si Cakdas comél.

"Kutan téh?" si Cakdeung kekecrék.

"Kalah awéwéna mindeng ngalamun, hulang-huleng tapi bari gumeulis da cenah kasepian mindeng ditinggalkeun ku salakina nu teu weléh dudunya, nepi ka dug hulu pet nyawa. Nya antukna mah awéwéna téh sok salingkuh!" si Cakdas beuki célémbéng, nguar-nguar rusiah pribadi nu boga imah.

"Naon salingkuh téh Das?"

"Ih kuper geuning ilaing mah Deung? Ngaku wé monitor satia warta berita TV, tapi teu nyaho salingkuh-salingkuh acan! Ari salingkuh téh salaki atawa pamajikan bobogohan deui jeung nu séjén. Siga awéwé nu boga imah ieu, manéhna téh disebut pamajikan da geus dikawin ku saruang lalaki.
Ceuk hukum agama, samangsa-mangsa geus katalian tikah teu meunang nyolowédor alias salingkuh jeung nu séjén. Nu kitu téh heueuh salingkuh téa, hukumna haram, dicaram ku Gusti!" si Cakdas norowélang tablég. (hanca) **

Bagikan melalui
Berita Lainnya
Nu Galécok dina Témbok (1)
Nu Galécok dina Témbok (2)
Nu Galécok dina Témbok (4)
Nu Galécok dina Témbok (5)