Skyscraper
Skyscraper

CAKAKAK

Lagu Céngéng jeung Néng Mikem Bareuh Beuteung

foto

Ilustrasi/pixabay.com

"KARUNYA nya Nyon?" si Ogin nu keur nganjang di imah si Onyon muka obrolan bari ngahanca susuguh ti pribumi, kayaning kulub hui boléd, dilengkepan ku cikopi pait asli da teu maké gula sapuruluk-puruluk acan.

"Enya karunya puguh ogé, padahal geus dipapatahan ku uing téh Gin, ulah sok ngolomoh péso raut, gedé bahayana!" témbal si Onyon mairan obrolan baturna.

"Hih, silaing mah na saha nu sok ngolomoh péso raut?" si Ogin ngarasa teu ngeunah ngadéngé omongan si Onyon nu ka mana karep.

"Bonganna ilaing mah teu pupuguh ujug-ujug nyebut karunya, na saha nu pikarunyaeun téh Gin?"

"Lagu céngéng téa cenah, teu meunang asup kana TV euy!"

"Alaaah....manéh mah lagu-lagu waé dipikarunya! Tuh nu kudu dipikarunya mah Mang Kémod nyeri huntu geus mulan-malén euweuh nu ngalongok, terus Bi Icih geus lila rarandaan can laku-laku, Ki Dulhamid deuih teu sanak teu kadang hirup muluntu taya kaboga, lain bet mikarunya lagu!" (hanca) **

Bagikan melalui
Berita Lainnya
Tos Medal Majalah Sunda MANGLÉ No. 2827
Kaom Kapir Ngembang Kadu
Lalajo Wayang (1)
NALIKA IBROHIM MILARI PANGÉRAN
Zaid bin Haritsah Milih Rosululloh (3)